Bulgaristanda Eğitim,Bulgaristan Üniversiteleri,Bulgaristan üniversiteleri RESMİ TEMSİLCİLİĞİ

Go Back   Bulgaristanda Eğitim,Bulgaristan Üniversiteleri,Bulgaristan üniversiteleri RESMİ TEMSİLCİLİĞİ > Bulgaristan Hakkında Yaşam Şartları,Tarihi Mekanlar ,Haberler > Sofya Genel

Seçenekler Stil
Alt 12-28-2008, 02:00 AM
ÇağrıDuran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ÇağrıDuran ÇağrıDuran isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Site Kurucusu

ÇağrıDuran isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
ÇağrıDuran - MSN üzeri Mesaj gönder
Thumbs up Bulgaristan’ın başkenti ve öğrenci şehri- Stdudentski grad, Avrupa Üniversite Öğrenci

Alma Mater studorium / bilimlerin şefkatli anası/ logosu altında, 1088 yılında Bolognya’da dünyadaki ilk üniversite kuruluyor. Vakayinamelerine, Dante ve Patrarka, Copernic ve Umberto Eco gibi isimleri kayıt eden üniversitede, 20 yüzyılın sonunda, Avrupa Eğitim Bakanlarının , Bolognya sürecini başlatılmaları tesadüf değildir. Bolognya süreci ise Avrupa lisans eğtiminde son üç on yılda en kapsamlı reformu oluşturuyor. 2010 yılına kadar, Ortak Avrupa Üniversite Eğitim alanının oluşturulması hedefleniyor. Bu ise, kolayca anlaşılır ve kıyaslanır eğitim seviyelerin yürürlüğe girmesi, ortak eğitim kredi sistemi, Avrupa kalite kriterlerin uygulanması anlamına giriyor. Bunun yanısıra Avrupa bölgesinde, öğrenci ve üniversite görevlilerinin serbest dolaşımındaki zorlukların kaldırılması amaçlanıyor.

Üniversitelilerin 55’nci kongre çalışmalarında ağırlık verilen konular bunlardı.
Bulgaristan Üniversiteliler Birliği Başkanı Sergey Modev, Bulgaristan radyosu için şunları anlattı:
Sergey Modev, “ Özellikle üniversitelilerinin düşünce ve görüşleri önemlidir. Stratejimiz de onlara yöneliktir. Yeni bir kanun tasarısının yapılmasından önce, bu kanun kullanıcılarının görüşü alınmalıdır. Bundan dolayı Bulgaristan
2da yapılan kongrenin önemi büyüktür. Bu kongrede alınan kararlar, Avrupa Komisyonu nezdinde öerilecek ve gelecekteki 15 yıllık yüksek öğrenim stratejisnin hazırlanmasında dikkate alınacak. Aavrupa genelinden meslektaşlar ile konuşarak, farklı yüksek öğrenim ulusal strateji modelleri konusunda birinci elden bilgi alabiliyoruz. Ancak, herşey kolayca kıyaslanamaz, ekonomilerimiz farklıdır, her bir ülkenin toplumsal yapısı farklıdır.
“Bilginin “Avrupası , insani ve sosyal gelişimin faktörü olarak algılanıyor.
“ Avrupa ve dünyanın başka yerlerinden gençlerle bir araya gelmek bizim için önceliklidir.
Finlandiya Ulusal Üniversiteler Virliği’nden Eva Heikonnen Strasburg ve Brüksel’de sunmaları gereken Avrupa Üniversiteliler Topluluğu temsilcilerinin, 2020 yılına kadarki Bolognya startejisi gelişim programını hazırlamaları gerektiğinden, Sofya’daki kongrenin önemli olduğunu düşünüyor.
Eva , şunları belirtti:
“Öğrencilerin serbest dolaşım hakkı, eğitim, ihtisas ve çalışma vizelerinin alınması ile ilgili sorular önem arz ediyor. Üniversite eşitsizliği ile ilgili sorunlar,bilgilendirmenin farklı düzeyleri ve bilginin kalitesi ilgili konular da önemlidir. Avrupa, günümüzde, geçen senelere kıyasla üniversite öğrencilerinin sesine daha fazla kulak kabarttığını düşünüyorum. Ancak yapılacak çok şey var.”

Yazı: İvelina Vatova

Üniversite'ye Kayıt İçin İletişim Bilgileri:

Telefon: 0541 496 51 87
Msn:

Seçenekler
Stil