![]() |
|
|
||||
|
||||
|
TIP FAKÜLTESİ
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ TIP KOLEJI Bölümlerinden oluşmaktadır. Plovdiv şehrinin merkezinde bulunan üniversite, kaliteli ve yeterli uzman eğitim kadrosu ve eğitim için gereken üst düzey teknolojik imkanları,sınıfları ve laboratuarları ile bölgenin en önemli tıp üniversitesidir. Ülkenin en modern ve en büyük hastanesine sahip üniversitesinde bu nedenle en iyi klinik eğitim verilmektedir. 1945 yılında kurulan üniversite; değerlendirme, yetkilendirme ulusal ajansı tarafından yetkilendirilmiş yüksek eğitim okuludur. Tıp okulları Avrupa Birliği Üyesidir. Avrupa Birliği’nin uluslar arası eğitim programına katılım sağlayan ERASMUS üniversite belgesinin taşıyıcısıdır. 136 profesör ve doçent ve 498 akademik eğitmen eğitimde görev almaktadırlar.Eğitmenler uluslar arası tıp kurumlarının üyeleri olup devamlı olarak yenilikler ve değişimler hakkında eğitim almaktadırlar.Öğrenciler ve eğitmenler Avrupa Birliğinin projelerine ilişkin programlarına ve uluslar arası öğrenci eğitim programlarına klinik stajlara ve ülke ve yurt dışında bilimsel forumlara katılmaktadırlar. TIP FAKÜLTESİ; eğitim süresi 6 yıldan oluşmaktadır.10 sömestr eğitim ve 12 aylık klinik staj görülür. DİŞ HEKİMLİĞİ; eğitim süresi 5.5 yıldan oluşmaktadır.10 sömestr eğitim ve 9 ay klinik staj görülür. ECZACILIK; eğitim süresi 5 yıldan oluşmaktadır.9 sömestr eğitim ve 6 ay klinik staj görülür. Ayrıca üniversitede uzmanlık dallarında ve doktora için eğitim verilmektedir. üniversitede tıp literatürünü içeren bilgisayar salonlarına sahip kütüphane de bulunmakta olup, buradan her türlü bilgi almak mümkündür.Ayrıca üniversitede 2 yataklı odalar halinde konforlu ve rahat döşenmiş yurt oteli de bulunmakta olup,buralarda öğrenci için gerekecek her türlü ayrıntı bulunmaktadır. Üniversitenin kapalı ve açık spor salonları, tenis kortları, futbol,basketbol sahaları ve havuzu bulunmaktadır. Adayın başvurdukları okula kabul edilmesi için bitirdikleri lisede biyoloji kimya ve fizik dersi görmeleri şartı bulunmaktadır.Bu derslerden başarı ortalaması en az 3 olmalıdır. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|